Трагедия в Червен бряг

Вчера 26-годишният ром Върбан Маринов от Червен бряг закла двете си деца и се обеси. Бащата разпорил   коремчетата на момиченцата с кухненски нож. Трагедията се разиграла в новопостроената къща на фамилията, където е намерено и тялото на об

2010-03-03 15:17:58
Трагедия в Червен бряг
Вчера 26-годишният ром Върбан Маринов от Червен бряг закла двете си деца и се обеси. Бащата разпорил   коремчетата на момиченцата с кухненски нож. Трагедията се разиграла в новопостроената къща на фамилията, където е намерено и тялото на обесения ром. Намерили го брат му и баща му. Двегодишното момиченце вече било мъртво, а по-голямата  с година и половина сестричка в момента е в Плевенската болница със сериозна опасност за живота.Състоянието на детето е критично и възможността за оцеляване е минимална. Детето е с разкъсани черва и е изгубило много кръв. В момента то е на  командно дишане.

Хора от квартала  смятат, че причина за трагедията са несполуки в любовния живот  на Върбан. Майката на децата го напуснала и заживяла с албанец в Гърция. Мъжът си довел друга жена, която се привързала  към момиченцата, но родителите й я прибрали, защото били нарушени  циганските закони за плащане за булка.

В полицията многократно са постъпвали сигнали, че бащата бие децата си. Последният сигнал бил подаден от  бащата на мъжа.  В полицията Върбан е подписал документи, че няма да продължава с насилието над децата. После били сигнализирани социалните служби.  През януари домът е бил посетен от служител от Агенцията за закрила на детето в Червен бряг. Децата спели, но по тях имало следи от насилие. Бащата обяснил, че жена му ги бие.

Установено е, че бащата Върбан е добре познат в Районното полицейско управление. Той бил с 13 криминални регистрации в досието си. Осъждан е на пробация. Бил сприхав, но според близките му, не е имал психически проблеми. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия